Gentse Vereniging voor Stad Archeologie Landschap Monument

0S1A3929 600 x 400

Stadsarcheologie Gent nodigt je graag uit op de tweede editie van de Vlaamse Archeologiedagen. Aan de hand van een gevarieerd programma kan groot en klein kennis maken met archeologie. Reis op zaterdag 15 juni terug in de tijd en ontdek een heus middeleeuws kampement op de Korenmarkt met zwaardvechters, troubadours, een smid en zoveel meer.

Schrijf je in voor één van de themarondleidingen in de Gentbrugse Meersen of de Gentse binnenstad, of maak kennis met archeologie en het Gentse verleden op een infomarkt in de Sint-Niklaaskerk. Of kom zondagochtend 16 juni in De Zwarte Doos luisteren naar een lezing over middeleeuws ‘keuken’aardewerk en schuif bij aan tafel voor een broodmaaltijd geïnspireerd op het verleden.

 Voor het volledige programma, neem een kijkje op stad.gent/archeologiedagen2019
Het middeleeuws kampement op de Korenmarkt en de infomarkt in de Sint-Niklaaskerk zijn doorlopend gratis te bezoeken op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur.
Inschrijven voor de (gratis) rondleidingen op zaterdag 15 juni en de (betalende) lezing en broodmaaltijd op zondag 16 juni is noodzakelijk en kan vanaf 27 mei tot 10 juni via go.stad.gent/archeologiedagen. Geen internet? Contacteer Gentinfo op 09 210 10 10. 

Toegankelijk voor minder mobiele mensen.